top of page
Caută

Statistici despre marketingul de conținut pe care trebuie să le cunoașteți

  • Mirio
  • 8 apr.
  • 8 min de citit

Actualizată în: 12 apr.

Marketingul de conținut nu înseamnă doar a crea, ci a inspira. Într-o lume digitală aglomerată, câștigă aceia care spun povești autentice și reușesc să iasă în evidență prin creativitate și valoare reală.


Pentru a înțelege cum arată situatia marketingului de conținut și cum își pot promova în mod eficient afacerile prin conținut, Neil Patel a intocmit o lista cu Statistici despre marketingul de conținut pe care trebuie să le cunoașteți.

Statistici despre marketingul de conținut

1. Se estimează că veniturile industriei globale de marketing de conținut vor ajunge la 107 miliarde USD până în 2026.


Industria globală de marketing de conținut a fost evaluată la aproximativ 63 de miliarde de dolari în 2022. Se estimează că va atinge 107 de miliarde de dolari până în 2026, o creștere de aproape 70% în doar patru ani. Acest lucru arată doar că marketingul de conținut este in continuare important și este o strategie pe care afacerea dvs. ar trebui să o ia foarte in

serios.


2. Majoritatea echipelor de marketing de conținut sunt formate din 1-5 persoane.


Majoritatea companiilor B2B au echipe mici de conținut, 54% raportând o echipă de 2-5 persoane și 20% spunând că au doar o echipă de o singură persoană.

 

3. Echipa medie de conținut gestionează cinci formate de conținut diferite.


Cu toate acestea, în ciuda faptului că majoritatea echipelor de marketing de conținut au maximum cinci persoane, acestea gestionează, de asemenea, o medie de cinci formate de conținut diferite.


Aceste formate variază între:

 

  • Postări pe blog

  • Conținut video

  • E-books

  • Webinarii

  • Episoade podcast

  • E-mailuri

  • Studii de caz

  • Infografice


Tot acest continut este gestionat de doar cateva persoane în mod constant.


4. 71% dintre marketerii de conținut au un buget lunar de maxim 1.000 USD.


Chiar dacă rata medie pe care scriitorii independenți o percep per post sau articol de blog este de aproximativ 550 USD, 7 din 10 agenți de marketing de conținut au mai puțin de 1.000 USD cu care să lucreze în fiecare lună.

Acesta este un semn că multe companii subevaluează în mod semnificativ munca aferenta crearii de conținut si își suprasolicita echipele interne.

 

5. 46% dintre agenții de marketing B2B spun că bugetul lor de marketing de conținut va crește în 2025.


Din fericire, unele companii par să înțeleagă importanța conținutului, iar aproape jumătate dintre marketerii de conținut B2B spun că bugetul lor va crește în acest an.

Dintre cei 46%, 33% se așteaptă la o creștere de 1-9% și doar 13% se așteaptă la o creștere de peste 9%.

41% dintre marketerii de conținut spun că bugetele lor vor rămâne aceleași. Și, din păcate, 8% dintre specialiști în marketing se așteaptă la o scădere a bugetului.


6. 79% dintre marketerii de conținut scriu ei înșiși conținutul necesar.


O altă statistică care, având în vedere ceea ce am văzut până acum, are sens. Cu echipe de conținut atât de mici și bugete atât de mici, aproape 8 din 10 agenți de marketing de conținut sunt blocați să creeze ei înșiși conținutul necesar.

Doar 17% dintre marketerii de conținut au un scriitor intern care să ajute cu conținutul, iar 14% lucrează cu liber profesioniști.

 

(Rețineți că specialiștii în marketing au putut selecta mai multe opțiuni la această întrebare, ceea ce înseamnă că unii pot crea conținutul necesar în timp ce lucrează și cu un scriitor intern sau independent.


7. 87% dintre marketerii de conținut B2B spun că strategia lor de conținut este eficientă.


3% dintre marketerii de conținut B2B spun că strategia lor este extrem de eficientă, 26% spun că este foarte eficientă, iar 58% spun că strategia lor este moderat eficientă.

Aproximativ 87% dintre marketerii de conținut sunt de acord că marketingul de conținut este o strategie eficientă .

 

8. 47% dintre agenții de marketing B2B au o strategie de marketing de conținut documentată.


Poate puțin contradictoriu, dar nici jumătate (47%) dintre agenții de marketing B2B nu au o strategie de marketing de conținut documentată.

Poate că dacă mai mulți dintre acești agenți de marketing ar crea o strategie complet documentată la care toată lumea din echipă s-ar putea referi cu ușurință, ar vedea o eficiență mai mult decât moderată.

 

9. Cel mai mare motiv pentru care specialiștii în marketing declară că strategia lor de marketing de conținut nu este eficientă se datorează lipsei de obiective clare.


42% dintre marketerii de conținut B2B spun că strategia lor de conținut nu este atât de eficientă pe cât ar putea fi din cauza lipsei de obiective clare.

Acest lucru se intampla in urma unei lipse de documentare completa.

 

Dacă creați o strategie de conținut care pune bazele întregii activități pe care o face echipa dvs. de conținut, veți avea stabilite obiective care pot îmbunătăți eficiența.

 

10. 54% dintre agenții de marketing B2B spun că cea mai mare provocare cu care se confruntă este lipsa resurselor.


Cea mai mare provocare cu care se confruntă marketerii de conținut B2B este lipsa resurselor. Acest lucru se aliniază cu datele pe care le vedem despre dimensiunea echipelor de conținut față de cantitatea de conținut necesar.

 

Alte provocări de top includ măsurarea rezultatelor eforturilor lor (47%), alinierea conținutului cu intentia si nevoia cumpărătorului (45%) și alinierea eforturilor de conținut în vânzări și marketing (43%).

strategii de continut eficiente

11. 55% dintre agenții de marketing B2B spun că cea mai mare provocare pentru crearea de conținut este crearea de conținut care determină o acțiune dorită.


Când se uită în mod specific la crearea de conținut a unei strategii de marketing de conținut, specialiștii în marketing B2B afirmă că cea mai mare provocare a lor este crearea de conținut care determină foarte clar obiectivul final pe care il vizeaza compania.

Alte provocări de top în crearea de conținut includ diferențierea conținutului lor de concurenți (43%), crearea de conținut în mod constant (42%) și crearea conținutului potrivit pentru publicul lor (40%).

 

12. 45% dintre agenții de marketing B2B spun că nu au un proces scalabil pentru crearea de conținut.


O altă problemă pe care o vedem în lumea marketingului de conținut B2B este că mulți specialiști în marketing nu au un model scalabil pentru a crea mai mult conținut. 45% dintre marketeri spun că nu pot scala, 20% nu sunt siguri dacă procesul lor s-ar scala, în timp ce 35% sunt mulțumiți că modelul lor are scalabilitate.

 

Dacă procesul dvs. de creare a conținutului nu este scalabil, înseamnă că nu puteți crea mai mult conținut fără să plătiți pentru mai multă forță de muncă. Dacă încercați să mențineți costurile scăzute trebuie să vă dați seama cum puteți crea mai mult conținut cu aceeași cantitate de oameni și resurse pe care le aveți acum.


13. Înțelegerea audienței este cea mai mare contribuție la succes pentru marketerii de conținut B2B.

 

82% dintre agenții de marketing de conținut B2B contribuie la succesul lor în marketingul de conținut prin înțelegerea publicului lor tinta. Acesta este urmat de producerea de conținut de înaltă calitate (77%), expertiză în industrie (70%) și de membri de calitate ai echipei (69%).

 

14. 41,3% dintre marketerii de conținut spun că nu fac suficientă cercetare privind publicul pe care il vizeaza.


Destul de interesant, un alt studiu a constatat că puțin peste 4 din 10 (41,3%) dintre agenții de marketing de conținut nu cred că fac suficientă cercetare privind publicul tinta. Având în vedere că atât de mulți agenți de marketing de conținut cred că cunoașterea audienței lor este un factor major care contribuie la succes, sperăm să vedem că mai mulți dintre ei investesc timp și resurse în această cercetare.

 

15. 87% dintre agenții de marketing B2B spun că marketingul de conținut i-a ajutat să creeze cunoașterea mărcii.


Dintre obiectivele pe care marketerii de conținut B2B le-au atins în ultimul an, cel mai important a fost creșterea gradului de cunoaștere a mărcii  pe care o reprezinta(87%). Alte obiective de top includ generarea de potențiali clienti (74%), creșterea potențialului (62%) și loialitatea clienților (52%).

 

16. Traficul, implicarea în rețelele sociale și conversiile sunt principalele valori pe care le folosesc marketerii de conținut pentru a urmări rezultatele.


Dintre diferitele valori și KPI (Key Performance Indicator ) dintre care ar putea alege agenții de marketing de conținut, 55% dintre agenții de marketing folosesc traficul pentru a-și urmări rezultatele, 50% folosesc implicarea și distribuirea pe rețelele sociale, iar 42% se rezuma la conversiile obtinute și potențiali clienti. (Rețineți că specialiștii în marketing ar putea alege mai multe opțiuni aici, deoarece majoritatea urmăresc mai multe valori ca parte a strategiei lor.)


17. Specialiștii în marketing spun că cei mai mari indicatori ai succesului sunt creșterea traficului pe site-ul web, clasamente mai ridicate în căutare și o generare mai mare de potentiali clienti.


74,79% dintre specialiștii în marketing spun că unul dintre cei mai buni indicatori ai succesului în marketingul de conținut este creșterea traficului pe site. În plus, 71,43% dintre agenții de marketing spun că au un clasament mai bun pe motoarele de căutare, iar 63,03% spun că au generat mai multi potentiali client.

 

18. Marketingul de conținut a fost unul dintre primele trei canale de marketing pentru companiile B2C în 2024.


Una dintre tendințele pe care le putem observa in raportul HubSpot State of Marketing 2025 pentru acest an este cresterea crearii de continut visual, care spune o poveste.

Și cum marketingul de conținut fiind unul dintre primele trei canale de marketing pentru companiile B2C anul trecut (după marketingul prin e-mail și conținutul plătit din rețelele sociale), totul are sens.

 

19. 58% dintre agenții de marketing B2B spun că videoclipul a fost cel mai eficient tip de conținut.


Există multe tipuri diferite de conținut pe care specialiștii în marketing le pot include în strategia lor de conținut, iar unele au rezultate mai bune decât altele. Tipul de conținut cu cele mai bune performanțe pentru companiile B2B pare să fie video, 58% dintre agenții de marketing evaluându-l ca fiind cel mai eficient tip, urmat de studii de caz sau povești ale clienților (53%), e-books  și rapoarte de cercetare la egalitate cu 45% și articole de blog/postări (43%).

 

20. Majoritatea companiilor intenționează să creeze mai multe studii de caz, conținut scris și conținut video în următoarele 12 luni.


68,91% dintre echipele de marketing plănuiesc să creeze mai multe studii de caz în anul următor, 67,23% doresc să creeze mai multe articole scrise, iar 65,55% doresc să creeze mai mult conținut video.


Studii de caz, Articole si Continut video

21. 92% dintre agenții de marketing B2B creează articole scurte/postări pe blog ca parte a strategiei lor de conținut.


Dacă vorbești cu orice agent de marketing de conținut, vei vedea că cea mai mare parte a strategiei lor este centrată pe conținutul blogului. Așa că nu ar trebui să fie surprinzător faptul că 92% dintre agenții de marketing B2B creează articole scurte/postări pe blog ca parte a strategiilor lor.

Doar 69% includ articole /postări de blog mai consistente, deși vom analiza imediat câteva statistici despre blogging care ne arată care formă este mai bună.

 

22. Articolul mediu de blog este de aproximativ 1.400 de cuvinte.


Postările de blog mai scurte tind să fie de aproximativ 1.000 de cuvinte sau mai puțin, în timp ce postările de blog mai lungi sunt de 2.000 sau mai mult. Deci, are sens ca postarea medie pe blog să fie undeva la mijloc, la 1.400 de cuvinte.

 

23. Articolele mai lungi tind să aibă performanțe mai bune.


Articolele cu un număr mai mare de cuvinte tind să aibă performanțe mai bune. 37% dintre bloggeri raportează rezultate mai bune pentru postările între 2.000-3.000 de cuvinte, iar 31% raportează rezultate mai bune pentru postările de pe blog care au 3.000 de cuvinte sau mai mult.

În schimb, doar 23% dintre bloggeri raportează rezultate mai bune pentru postările între 1.500 și 2.000 de cuvinte și 20% pentru postările între 1.000 și 1.500 de cuvinte.

 

24. Publicarea mai multor articole îmbunătățește performanța.


40% dintre bloggerii care raportează „rezultate puternice” publică zilnic conținut nou de blog. 31% publică 2-6 postări pe săptămână, 21% postează săptămânal și 22% publică lunar.

 

25. Articolele cu sfaturi si recomandari sunt cel mai comun tip de articol sau postare pe blog.


Există diferite tipuri de postări pe blog pe care marketerii de conținut le folosesc în strategiile lor. Articolele cu sfaturi si recomandari se află în fruntea listei celor mai comune tipuri, 74% dintre bloggeri au creat articole cu sfaturi si recomandari .

 

Alte tipuri populare de continut:

  • Ghiduri și E-bookuri: 46%

  • Știri și tendințe: 45%

  • Opinie: 43%

  • Cercetare originală: 43%

 

26. Blogurile cu mult conținut vizual au rezultate mai bune decât blogurile fără.


Jumătate dintre bloggeri raportează că folosesc 2-3 elemente vizuale în fiecare postare de blog, ceea ce este bine pentru că mai multe imagini = rezultate mai bune. 35% dintre bloggeri raportează rezultate mai bune pentru postările cu 7-10 imagini și 33% pentru postările cu peste 10 imagini.

Combinati conținutul cu elemente vizuale. Vă va îmbunătăți rezultatele !

 


Țineți cont de aceste statistici pentru a vă ajuta să vă adaptați propria strategie de marketing de conținut la starea si situatia industriei in care activati. Acest lucru vă va ajuta să rămâneți competitiv, astfel încât să puteți ajunge la un public mai larg .

 



 
 

 

S.C. MIRIO DEVELOPMENT SRL

CUI: 47923339

Reg. Com: J10/325/2023

              Office: Sector 3. Bucuresti 

Email

Connect

  • Facebook
  • LinkedIn

© 2023 by MIRIO DEVELOPMENT

bottom of page